Winkelinzameling Voedselbank bij AH Alders een feestje!

Afgelopen vrijdag en zaterdag hield de Voedselbank een inzameling bij AH Alders in Kudelstaart.
Voor de vrijwilligers verliep de inzameling heel succesvol en gezellig. Het leek wel een feestje, met als dankbaar middelpunt de klanten van de Voedselbank.
Op vrijdagmiddag/avond werden al ruim 13 kratten bij elkaar gebracht en op zaterdag zat vanaf half 9 de vaart er flink in. Bij de meeste winkels is er af en toe een dipje in het aantal klanten, maar dat was bij AH Alders eigenlijk niet merkbaar. Gestadig groeide het aantal stampvolle en superzware kratten, zodat de chauffeur flink wat ritten moest maken.
Ook de collectebus werd niet vergeten en de Voedselbank mocht een doos voor statiegeldbonnen bij het flessenapparaat ophangen. Van de opbrengst werden zaterdag na afloop veel extra boodschappen gedaan. Verder gaf winkeleigenaar Andre Alders als extra nog dozen vol met vuilniszakken, bruine bonen en 18 moestuintjes voor de kinderen. Verder waren en nog een stel zeer vriendelijke dorpsgenoten die wat kastjes hadden opgeruimd en daarvan de opbrengst kwamen brengen. Dat had de Voedselbank niet eerder zo meegemaakt, maar dit was natuurlijk prima.
Een groepje kinderen hadden een spel gedaan met het ruilen van houdbare etenswaren, waarvan het resultaat ook bij de Voedselbankbalie terechtkwam. Mooi om te zien dat ook de jeugd zich betrokken voelt. Ook kwam een alleraardigste dozen met potten kersenjam kwam brengen.

Kortom, heel Kudelstaart was actief en toonde betrokkenheid.
De opbrengst mocht er wezen en wat stiekem een beetje gehoopt was, werd werkelijkheid: een nieuw record van 80 kratten!
De Voedselbank bedankt iedereen voor hun fantastische hulp en bijdrage.

OpbrengstAHapril2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *