Voedselbank vraagt om uw hulp

Al meer dan 3 jaar verstrekt Voedselbank Aalsmeer wekelijks een voedselpakket aan mensen die (tijdelijk) onvoldoende geld voor voedsel of kleding hebben. Momenteel geldt dat voor 56 huishoudens (177 personen). Structureel blijft wekelijks veel voedsel nodig en voor het werk van de voedselbank zijn ook veel vrijwilligers nodig. De voedselbank vraagt op hulp.

Busje voor vervoer levensmiddelen
De Voedselbank heeft geen busje meer beschikbaar voor het ophalen van voedsel bij de supermarkten en particulieren. Een oproep van een paar maanden geleden heeft slechts een oplossing tot 1 maart opgeleverd. Hiermee heeft de Voedselbank een acuut probleem. Graag zou de Voedselbank in contact komen met iemand (of bedrijf) die  over een busje beschikt dat op de donderdagmorgen niet gebruikt wordt. Daarmee zou de huidige chauffeur en bijrijder dan toch verder kunnen met het ophalen van het voedsel dat door bedrijven en particulieren wordt aangeboden. Als u beschikt over een busje dat toch op donderdag stil staat wilt u dan contact opnemen met Jan Kwak, tel.nr. 06-44594446. Mocht er iemand zijn die een busje zou willen financieren of een afgeschreven bus wil doneren, dan is dat natuurlijk ook prima.

Medewerker loods gezocht
Voedselbank Aalsmeer is dringend op zoek naar een vrijwilliger die een aantal taken zou willen verrichten in de loods waar de goederen binnenkomen en waar de uitgifte aan de klanten plaatsvindt. De Voedselbank is gecertificeerd op Voedselveiligheid namens Voedselbank Nederland hetgeen inhoudt dat aan alle eisen van hygiëne en logistiek van het ophalen van voedsel tot aan de uitgifte wordt voldaan. Om dit te blijven garanderen moet er periodiek controles gedaan worden wat betreft de koel- en vriesinstallaties en de producten in de vriezers nog voldoen aan de houdbaarheidsdatum, of de speciale thermometers nog goed functioneren, maar zeker ook of de loods, keukentje en sanitair schoon zijn. De taken zijn niet heel veel omvattend. Het kost misschien een paar uur per week en die uren zijn grotendeels zelf in te vullen. Het is ook een mooie taak voor een echtpaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *