Kookboek voor Oostoogst

Binnenkort verschijnt het kookboek “Koken uit de Kas”! Dit kookboek is gemaakt door Karin van Rijn. Als vrijwilliger van de Voedselbank is zij vaak te vinden bij de winkelinzamelingen. Dit kookboek is speciaal gemaakt voor OostOogst Aalsmeer! De opbrengst gaat naar de “Voedselbankkas” van OostOogst en zo indirect naar de Voedselbank Aalsmeer. Vrijwilligers die wekelijks de groenten helpen oogsten voor de voedselbankpakketten kunnen heel goed kruiwagens, trappen en ander werkmateriaal gebruiken! De kantine is aan een opknapbeurt toe en daarnaast is het ook voor de aanschaf van zaden.
De meer dan 70 recepten in Koken uit de Kas zijn geïnspireerd op de biologische seizoensgroenten van OostOogst. OostOogst kweekt pastinaak, venkel, cavalo nero (palmkool), snijbiet, chioggia en rode bieten, rabarber en bonen. En ook tomaat, bloemkool en broccoli. Hun groenten staan in de hoofdrol. Hoe je deze bereidt vind je in dit kookboek!
Het kookboek bevat ook recepten van Restaurant Oh!, SoepAalsmeer en de Eetlokaal! Zij hebben speciaal voor dit goede doel hun recepten gedoneerd!

Vanaf begin november is het kookboek te koop bij:

♦ Annemieke’s Kramerie, Machineweg 3, Aalsmeer
♦ Boekhuis Aalsmeer, Zijdstraat 12, Aalsmeer
♦ Restaurant Oh! Ophelialaan 102, Aalsmeer
♦ SoepAalsmeer, Oosteinderweg 369, Aalsmeer
♦ OostOogst, Aalsmeerderweg 265, Aalsmeer
Verkoopprijs: €17,50

Kijk voor de actuele informatie op de website van OostOogst: www.oostoogst.nl of mail
naar Karin van Rijn: kokenuitdekas@gmail.com

Als Voedselbank zijn we erg trots op dit initiatief. Vrijdag 20 oktober is de officiële perspresentatie bij OostOogst, Aalsmeerderweg 265. Alle vrijwilligers van de Voedselbank zijn daar welkom. Inloop vanaf 15.30 uur. Presentatie 16.00 uur. Graag op de fiets komen en je eerst aanmelden bij karinvrijn@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *